Apropar el món 4.0 a les empreses del territori era el principal objectiu del cicle de formacions que ha portat a terme l’Associació Manlleu Quatre conjuntament amb l’Ajuntament de Manlleu.

Apropar el món 4.0 a les empreses del territori era el principal objectiu del cicle de formacions que ha portat a terme l’Associació Manlleu Quatre conjuntament amb l’Ajuntament de Manlleu. La indústria 4.0 no és una moda, sinó que és la realitat del present i del futur i això és el que s’ha volgut transmetre a través d’aquestes sessions que han permès als participants descobrir les múltiples possibilitats de fer el pas cap a la digitalització i, per tant, situar l’empresa en bona posició per afrontar els reptes de futur.

Amb una sessió sobre captació de dades (IOT), el passat 4 de febrer va finalitzar el primer cicle de formacions vinculades al món 4.0 que ha organitzat Manlleu Quatre, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i la participació de 200 persones. Un cicle que es va iniciar, l’octubre del 2020, amb una masterclass sobre digitalització empresarial i la presentació de dos casos d’èxit d’empreses del territori que han aconseguit consolidar la seva posició al mercat gràcies a la implantació de tecnologies 4.0. Sessions sobre CRM, ERP, fabricació additiva i robòtica han completat el cicle que ha volgut transmetre, per una banda, la necessitat de digitalitzar-se per seguir endavant i, per altra banda, les immenses possibilitats que existeixen per fer-ho que s’adapten a empreses de mides i sectors molt diversos.

Així mateix, des de Manlleu Quatre s’ha ofert suport a totes les empreses que desitgin fer el pas cap a la digitalització, ja que el territori vol posicionar-se com un HUB de la societat 4.0.

La pandèmia ha obligat a fer totes les sessions en línia, però l’objectiu de Manlleu Quatre és poder-ne fer també de presencials, quan la situació epidemiològica ho permeti. De fet, l’Associació ja està treballant en el programa del proper cicle per continuar aportant coneixement 4.0 a les indústries.